Marino van Mierlo

Actueel

Moderne bungalow in Rijsbergen

Aan de zuidrand van Rijsbergen wordt een moderne vrijstaande bungalow gebouwd. De woning wordt aan de buitenzijde gestuukt en wit geschilderd. De donkere kozijnen zullen er straks mooi bij afsteken.
Moderne bungalow Rijsbergen

2 landhuizen te Rijsbergen

Eveneens aan de zuidrand van Rijsbergen zijn deze 2 landhuizen reeds bijna gereed. De massa en de kapvorm van beide woningen tonen overeenkomsten. De uitwerking in materiaal en detail is verschillend.
Modern landhuis te Rijsbergen

Deze woning krijgt een strakke en moderne detaillering.
rijsbergenact4
De andere woning is klassieker van uitstraling door de ramen met roeden, luiken en details in hardsteen en zink.

Groot landhuis in Haaren

Groot landhuis in Haaren

De bouw is inmiddels in voorbereiding van dit grote landhuis in Haaren. De opdrachtgevers hadden hun woonwensen al vertaald in zeer gedetailleerd uitgewerkte plattegronden. Ook de architectonische uitstraling die de woning moest krijgen lag vast. Als architect heb ik alle wensen vertaald naar een bouwkundig en architectonisch kloppend geheel.

Moderne vrijstaande woning in de wijk “Hoge Gouw” te Teteringen

Moderne woning in Hoge Gouw Teteringen
In de wijk “Hoge Gouw” in Teteringen is deze vrijstaande moderne woning inmiddels afgebouwd en bewoond. Door op creatieve wijze de mogelijkheden te benutten van het “vergunningsvrije bouwen” is een plattegrond ontworpen met alle belangrijke woonfuncties (eten, koken, zitten) gericht op de achtertuin, het zuiden. De opdrachtgevers hadden hun woonwensen zelf al vertaald naar professioneel uitgewerkte ontwerptekeningen.

Modern Landhuis in Oosterhout

Schets modern landhuis in Oosterhout

Op een prachtig gelegen grote kavel in Oosterhout is in voorbereiding de bouw van een groot landhuis met bijgebouwen.
De architectuur is een geraffineerde mix van moderne en klassieke materialen en kleuren. Lichtgrijs stukwerk, zwarte geveldelen en mangaankleurige bakstenen als gevelmaterialen, een groot rieten dak, horizontale kozijnen, redelijk gesloten aan de straatzijde en opvallend open aan de tuinzijde.

Cottage-villa te Breda

Schets Cottage villa te Breda

In ontwerpstadium is deze zeer comfortabele gezinswoning die de uitstraling gaat krijgen van een Engelse Cottage, met klassieke materialen, zoals klassieke keramische pannen in combinatie met riet en lei-pannen, zware houten kozijnen met details in Belgisch hardsteen, keimwerk en stukwerk op de gevels in combinatie met robuuste handvorm bakstenen.

Herenhuis in Engelse stijl te Breda

Schets Herenhuis in Engelse stijl in Breda

Op een bestaande locatie in Breda zijn studies gemaakt voor dit klassieke herenhuis in Engelse stijl, op maat ontworpen naar de specifieke woonwensen van de opdrachtgever.

Jaren-30 herenhuis te Woerden

Jaren-30 herenhuis te Woerden

Inmiddels is het schetsontwerp voor dit vrijstaande herenhuis, geheel gedetailleerd en ontworpen in de stijl van de jaren-30, goedgekeurd door Welstand.
Fraaie metselwerk-details, veel aandacht voor de kozijnen in vorm en detaillering, grote dakoverstekken en een hoog dak, gedekt met keramische pannen.
De woning krijgt een plafond op 3,20m hoogte. Dat maakt de ruimtes imposant en maakt hoge bovenlichten mogelijk in de kozijnen.

Moderne villa met rieten kap te Oosterhout

Moderne villa met rieten kap

In voorbereiding is de moderne vrijstaande woning bestaande uit een hoofdgebouw met een aantal bijgebouwen, allen gedekt met een rieten kap, met grote overstekken. De combinatie van riet, lichte gevels en grote donkere kozijnen geven de woning een bijzondere uitstraling. Het grote overdekte terras met zware eiken constructie en de buitenhaard zijn in het ontwerp meegenomen.

Jaren-30 herenhuis te Woerden

Jaren-30 herenhuis in aanbouw

Karakteristiek voor de jaren-30 woning zijn de donkere rode baksteen met terugliggend voegwerk, een steile kap met zeer grote dakoverstekken, witte kozijnen van zwaar kozijnhout, houten kalven in de ramen en extra aandacht voor de entree. Veel aandacht is besteed aan detaillering en gebruik van klassieke bouwmaterialen.

Vakantie villapark

Vakantie villapark

Sfeerschetsen van een vakantiepark in voorbereiding. Een park met zowel vrijstaande vakantievilla’s als geschakelde woningen ontworpen in hoeve-vorm.